Apero! Crispy sticks met pikante tomatensaus, tzatziki en humus

Apero! Crispy sticks met pikante tomatensaus, tzatziki en humus

6 personen, bereidingstijd ca 30 minuten

  1. Hummus: Doe alle ingrediënten voor de hummus in een blender en mix goed. Giet er een scheutje water bij zodat hij wat smeuïger wordt. Breng op maak met peper en zout en wat olijfolie.
  2. Tzatziki: Spoel de komkommer, halveer en lepel de pitjes eruit.  Rasp de komkommer en laat goed uitlekken. Knijp verder uit en meng er de Griekse yoghurt onder. Hak de kruiden grof, pers de knoflook en meng deze eveneens eronder. Breng op smaak met peper van de molen en zout en werk af met een takje dille.
  3. Pikante tomatendip: Snipper het uitje en de knoflook fijn. Zet een pannetje op het vuur met wat olijfolie en fruit de knoflook en de ui erin. Voeg de komijn, suiker, azijn, paprikapoeder en tomatenconcentraat toe en roer goed door. Voeg daarna de tomatenpassata toe en warm nog even verder op. Laat daarna afkoelen. Snijd de jalapeno-pepers in stukjes en roer deze door de tomatensaus. Werk af met wat koriander. 
  4. Zet een pan op het vuur en bak er de crispy sticks goudbruin en krokant in. 
  5. Serveer meteen en geef er de sausjes bij. 
  6. Eet smakelijk!

Benodigdheden

  • 1 doosje Crispy Sticks Valess
  • 1 el olijfolie 
  • Peper van de molen en zout

Dipsausjes:

Tzatziki

  • ½ komkommer
  • 200 g Griekse yoghurt
  • 1 knoflook 
  • 2 takjes munt 
  • 2 takjes dille
  • Peper van de molen en zout

Hummus

  • 200 g kikkererwten
  • 2 el tahini
  • 2 teentjes knoflook
  • Sap van ½ citroen
  • Scheutje water 
  • 2 el olijfolie
  • Peper van de molen en zout

Pikante tomatendip

  • 200 g tomatenpassata
  • 1 el Jalapeno-pepertjes in stukjes
  • 1 ui 
  • 1 teen knoflook
  • Mespunt suiker 
  • Snufje komijn 
  • Snufje paprikapoeder
  • 1 kl witte wijnazijn
  • ½ kl tomatenconcentraat
  • 1 el olijfolie
  • Peper van de molen en zout
  • Enkele takjes koriander (optioneel)

Print recept