Apertiefplankje met Valess Crispy Bites en lekkere dipsausjes
4 à 6 personen, bereidingstijd ca 40 minuten
Green Goddess dip: Voor de green goddess saus doe je alle ingrediënten, behalve het water en het citroensap, in de beker van de staafmixer en pureer tot een mooie, gladde groene saus. Breng op smaak met zout, peper en citroensap. Indien niet lopend genoeg, kan je er een klein scheutje water aan toevoegen. Werk af met enkele plukjes groene kruiden.
Hummus van geroosterde rode bieten: Verwarm de oven voor op 200°C. Doe de biet in een kleine ovenschaal en leg op een bodempje grof zeezout. Besprenkel met olijfolie en kruid nogmaals met grof zeezout. Rooster de biet gaar in de hete oven gedurende ong. 45 à 60 min. Haal uit de oven en laat afkoelen. Pel de rode biet en snijd in grove stukken. Mix fijn en mix er eveneens de hummus onder. Mocht het te stevig zijn, voeg dan een scheutje water toe en meng nogmaals.
Basilicum-rucola pesto met pistachenoten: Pluk de blaadjes basilicum en spoel goed, samen met de rucola. Doe alle ingrediënten in een keukenmachine en draai er op de middelste stand een puree van. Voeg, indien nodig, nog wat extra olijfolie toe.
Worteltjesdip: Maak de wortelen schoon en stoom gaar. Doe alle ingrediënten in de blender en pureer heel fijn tot een zalfje. Proef en breng verder op smaak indien nodig.
Bak de Valess Crispy Bites gaar en krokant langs beide kanten in de hete olijfolie en serveer meteen met de lekkerste sausjes.