Smiley Valess Cripy Bites met wortelpuree

Smiley Valess Cripy Bites met wortelpuree

2 personen, bereidingstijd ca 25 minuten

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Schil de aardappelen en kook gaar in gezouten water gedurende 20 à 25 min. Schil de worteltjes, snijd in kleine stukjes en stoof gaar in een potje met olijfolie, een scheutje water, laurierblad en een takje tijm. Kruid met peper en zout.
  3. Schik ondertussen de tomaatjes in een ovenschaal, besprenkel met olijfolie, doe er een takje tijm bij en kruid met peper en zout. Rooster zo’n 15 min in de oven.
  4. Kook de eieren zacht gedurende 5 min en houd kort onder koud water. Pel ze.
  5. Blancheer de erwtjes volgens instructies op de verpakking en giet af.
  6. Giet de gare aardappelen af en schud nog even op een zacht vuur zodat ze goed drogen. Plet met de pureestamper, giet er een scheutje melk bij en laat de boter erin smelten. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Verwijder het laurierblaadje en het takje tijm en plet de worteltjes eveneens met de pureestamper. Meng de geplette worteltjes onder de puree.
  7. Bak de Valess Crispy Bites langs beide kanten krokant en goudbruin in een pannetje met wat olijfolie.
  8. Schep een grote schep puree op ieder bordje en strijk uit. Snijd de eieren in de helft en gebruik deze als ‘oogjes’. Versier het gezichtje met het tomatenneusje.
  9. Vorm de mond met de Valess Crispy Bites en geef krulharen met de erwtjes.
  10. Eet smakelijk!

Benodigdheden

  • 8 Valess Crispy Bites
  • 2 kerstomaatjes
  • 300 g erwtjes
  • 2 eieren
  • 2 el olijfolie
  • Peper van de molen en zout

Voor de puree:

  • 500 g aardappelen voor puree
  • 150 g wortelen
  • 1 takje tijm
  • 1 laurierblaadje
  • ½ ui
  • 20 g boter
  • Scheutje melk
  • 1 el olijfolie
  • Snufje nootmuskaat

Print recept