Valess Crispy Chicken Style Burger

Valess Crispy Chicken Style Burger

Voor 2 personen

  1. Start met het maken van de tzatziki. Pel hiervoor de knoflook en snipper fijn. Schil de komkommer, verwijder de zaadjes en rasp grof. Doe in een zeefje en laat 15 min goed uitlekken.
  2. Hak de groene kruiden grof. Meng alle ingrediënten nu voor de tzatziki en breng op smaak met peper en zout. Zet even opzij zodat de smaken goed kunnen vermengen.
  3. Spoel de rucola en zwier droog. Spoel de pruimtomaat en snijd in fijne schijfjes. Snijd het loof van de radijsjes en snijd ze in flinterdunne plakjes, eventueel met een mandoline als je dat hebt.
  4. Snijd de komkommer overlangs in dunne plakjes. Pel de rode ui en snijd in fijne ringen. Bestrooi met de suiker en overgiet met de rode wijnazijn.
  5. Bak de Valess Crispy Chicken Style Burger volgens één van de bereidingswijzen op de verpakking.
  6. Snijd de broodjes doormidden.
  7. Beleg de broodjes als volgt: besmeer de onderkant van de pistolet met tzatziki. Schik er de burger op. Beleg met de rucola salade en verdeel daarover de plakjes radijs, tomaat en komkommer. Top met de gepekelde rode ui. Leg de bovenkant van het broodje erop en steek vast met een prikker.
  8. Eet smakelijk!

Benodigdheden

  • 2 Valess Crispy Chicken Style Burger
  • 2 tijgerpistolets
  • 50 g rucola
  • 1 pruimtomaat
  • ½ rode ui
  • ½ bussel radijsjes
  • ¼ komkommer
  • 3 el rode wijnazijn
  • 1 kl suiker
  • 2 el olijfolie
  • peper en zout

Voor de tzatziki:

  • ½ komkommer
  • 4 el Griekse yoghurt
  • zeste en sap van ½ citroen
  • 1 teentje knoflook
  • 5 g dragon
  • 5 g dille
  • 1 kl olijfolie
  • peper en grof zeezout

Print recept