Valess Schnitzel Gouda met gekarameliseerde witloof en krokante aardappel met zeezout
2 personen, bereidingstijd ca 25 minuten
Snijd de gewassen aardappelen elk in 8 gelijkmatige partjes. Besprenkel de partjes met 2 eetlepels olie, rozemarijn, paprikapoeder en zeezout.
Verdeel ze op een bakplaat voorzien van bakpapier en plaats deze in een voorverwarmde oven (200°C) tot ze krokant en gaar zijn. Schep ze af en toe even om.
Snijd de harde uiteinden uit de witloof en halveer de stronken.
Verhit 2 eetlepels boter in een pan met antiaanbaklaag en bak hierin de stronkjes goudbruin. Keer ze regelmatig even om. Voeg als ze gaar zijn de honig toe en laat de stronkjes karamelliseren. Houd ze in beweging in de pan. Druppel de azijn erbij en breng het op smaak met peper en zout.
Verhit 2 eetlepels olie in een pan met antiaanbaklaag en bak de Valess Gouda op middelhoog vuur om en om in 4 minuten goudbruin.
Verdeel de witloof en aardappelpartjes op 2 borden. Strooi over de aardappelen nog wat extra zeezout en leg de Valess Gouda ernaast.