Valess Schnitzel met zoete aardappelen uit de oven
2 personen, bereidingstijd ca 40 minuten
Snijd aardappelen in reepjes van circa 1 x 1 centimeter. Verdeel ze over een bakplaat met bakpapier en besprenkel ze met 2 eetlepels olie, zeezout, uitgeperste knoflook, komijn en paprikapoeder.
Verwarm de oven voor (200°C) en bak de aardappelen goudbruin en gaar. Schep de frietjes af en toe even om.
Schaaf de venkel in fijne reepjes en spreidt het uit over een ruime schaal en besprenkel het met 2 eetlepels olie, zeezout, peper en citroensap. Laat het geheel goed doortrekken.
Verhit 2 eetlepels olie in een pan met antiaanbaklaag en bak de Valess Schnitzel op middelhoog vuur om en om in 4 minuten goudbruin.
Meng de rucola door de venkelsalade en verdeel het op 2 borden. Serveer de zoete aardappelfriet en de Valess Schnitzel ernaast.