Valess - een smaakvolle ontdekkingsreis voor iedereen

De veggie reis begint voor iedereen verschillend. Voor Valess is deze reis ongeveer 100 jaar geleden begonnen toen de uitvinder van Valess werd geboren. In 2002 ontwikkelde hij de unieke vezelachtige textuur waarvoor Valess bekend staat. En vanaf dan was er geen stoppen meer aan...vele innovaties volgden...

Valess drijvende groenten
Portret van de oprichter van Valess: Adriaan Cornelis Kweldam

De geschiedenis van Valess

Het idee voor Valess ontstond niet in de wei, maar in het hoofd van voedingsmiddelentechnicus Adriaan Cornelis Kweldam. Deze ex-souschef van het Amstel Hotel in Nederland kwam op het briljante idee om wrongel uit zuivel en algen te combineren tot een nieuwe, vezelige structuur, die verrassend veel op vlees leek. Als zoon van een slager wist hij waar hij het over had. Hij nam zijn idee mee naar de grootste leverancier van verse melk, FrieslandCampina, en zij waren net zo enthousiast. Valess werd vervolgens in 2005 op de Nederlandse markt geïntroduceerd. Daarna volgden Zwitserland en België in 2007, Duitsland in 2009 en Italië & Engeland (onder de merknaam Tender'lish) in 2023.

Friesland Campina logo op een koeienweide

FrieslandCampina

Valess is een merk van FrieslandCampina.
FrieslandCampina voorziet dagelijks over de hele wereld miljoenen mensen van zuivelproducten als melk, boter, kaas en andere innovatieve producten. Als er één bedrijf is wat gelooft in de kracht en het potentieel van melk, dan is het wel FrieslandCampina, een coöperatieve organisatie met meer dan 130 jaar ervaring in de productie van zuivel.

Kom meer te weten over FrieslandCampina